Cachaça Weber Haus

Cachaça Weber Haus

Met trots vermelden wij dat Cachaça Weber Haus de nieuwste aanwinst is in de portfolio van The Cachaça Company.

Cachaça Weber Haus

Met trots vermelden wij dat Cachaça Weber Haus de nieuwste aanwinst is in de portfolio van The Cachaça Company.

Midden in de Serra Gaúcha, het land van de Braziliaanse cowboys in Rio Grande do Sul, bevindt zich de Weber Haus distilleerderij nabij het stadje Ivoti. De naam laat het al uitschijnen: het is een cachaça alambiek die zijn oorsprong vindt bij Duitse immigranten die er begonnen met de productie van maniok en suiker, om in 1848 ook – zei het in den beginne enkel voor eigen consumptie – cachaça te gaan destilleren. De typisch Duitse vakwerkhuisjes op de site verraden bij de bezoeker alvast de afkomst van de bouwers.

Geschiedenis alambique Weber Haus

De huidige cachaça destilleerderij dateert van 1948, toen in een loods een still en een door vier ezels aangedreven molen werd geïnstalleerd. Toch duurde het tot 1968 vooraleer de destilleerderij de productie begon te legaliseren door de nodige vergunningen aan te vragen. Niet veel later werd de stokerij ook gemoderniseerd. Tot 2001 werd er geproduceerd onder de naam Primavera, om dan over te gaan tot een naamswijziging die stichter Hugo A. Weber eer aan doet: Cachaça Weber Haus.

Organische cachaça

Cachaça Weber Haus is vandaag een duurzame destilleerderij. Het suikerriet wordt op geen enkel moment chemisch besproeid, de fermentatie loopt 100% natuurlijk en de bagaço dient als brandstof voor de koperen pot stills. Weber Haus mag dan ook het certificaat van ‘organische cachaça’ op zijn label dragen.

Intussen is cachaça Weber Haus uitgegroeid tot één der meest bekroonde cachaçaproducenten van Brazilië, met meer dan 30 medailles op internationale concours zoals het Concours Mondial de Bruxelles of de San Francisco World Spirits Competition. Ondanks het enorme succes van het merk, zowel in Brazilië zelf als in delen van Europa, is en blijft Weber Haus tot op vandaag een familiale onderneming.

Naast de range van Weber Haus zelf – waaronder een organische prata en een organische driejarige premium brengen ze ook een ronduit schitterende éénjarige umburana gerijpte cachaça: een cachaça die behoort tot het allerbeste wat er op cachaçagebied te vinden is.Meer info:

Cachaça Weber Haus

Wat is Cachaça?

TARGENTA Importação e Exportação de Produtos e Bebidas Ltda


Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »