Mezcal Nucano

  • Geplaatst op
  • Door Cuia
  • Geplaatst in Mezcal Nucano
  • 0
Mezcal Nucano

Mezcal Nucano wordt volledig met de hand gemaakt in San Dionisio regio in de staat Oaxaca. De naam mezcal betekent eigenlijk letterlijk gekookte agave wat ook een belangrijke stap is bij de productie van deze Mexicaanse nationale drank

Nucano wordt ambachtelijk geproduceerd met respect voor traditie en dank de naam aan 'Fuego Grande', een belangrijk personage in de geschiedenis van Oaxaca.

 

Mezcalero Don Carlos gebruikt voor Mezcal Nucano uitsluitend agaves van minstens 8 jaar oud die zorgvuldig worden geselecteerd en geoogst. In 2016 won Nucano een zilveren erkenning op het Nationale concours. Een mooie erkenning voor het harde werk dat met liefde wordt gedaan. Mezcal Nucano wordt gedistilleerd in koperen ketels die worden verhit met houtvuur. Nadat de agaves handmatig worden geoogst worden ze in een palenque gerookt. Een palenque is een kuil met schuine wanden die volledig met steen wordt bezaaid. Hierop maakt men een vuur en dat vuur wordt tijdens het branden weer bedekt met stenen zodat de agave niet rechtstreeks in contact komt met het vuur. Ook de berg agave wordt volledig bedekt zodat de rook niet weg kan en in de agave harten trekt. Door het zuurstof tekort ontstaat rook en het is die rook die in de agave trekt en mezcal zijn unieke smaak geeft. Vervolgens worden de gestoofde agaves geplet met een stenen wiel dat wordt verder getrokken door een paard. Hierna kookt met de geplette agave om de suikers te onttrekken en laat met dit vergisten waarna men distilleert. Door deze ambachtelijke werkwijze is het mogelijk dat er nog kleine deeltjes in de mezcal rond dwarrelen, als het ware een teken van ambacht.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »